Asiakkaille ja ammattilaisille

seuraa
meitä
RSS
Facebook
Twitter
Google+
Vimeo
You Tube
Flickr

Etusivu > Kysy > HakuKysy kirjastonhoitajalta -kysymys

Kysymys

Takaisin
Missä kirjassa olisi perhosen toukkien kuvia, josta niitä voisi sitten tunnistaa. Siis kuvia ei piirroksia. Jos sellaista ei ole olisiko nettisivua jossa tälläisiä olisi. Jos sellaistakaan ei ole niin joku sivu josta voi kysyä laittamalla kuvan. Ei Ikkuna Suomen Luontoon.

Vastattu 13.7.2010 12:57:15 (Viimeksi muokattu 19.6.2013 12:37:29)

Kattava teos yökkösten toukista on Matti Aholan ja Kimmo Silvosen kaksiosainen "Pohjoisen Euroopan yökkösten toukat", mutta se keskittyy siis vain yökköslajien toukkien esittelyyn. Eri kiitäjä- ja kehrääjälajien toukista on aika hyvin valokuvia kirjassa "Suomen kiitäjät ja kehrääjät" (toim. Olli Marttila). Valokuvia myös päiväperhosten toukista on eri perhoslajien esittelyjen yhteydessä jonkun verran joskaan ei kattavasti esim. Seppo Parkkisen kirjassa "Perhoset". Perhosista on luonnollisesti paljon muitakin teoksia, mutta muista kirjastossamme nyt paikalla olevista perhoskirjoista en löytänyt yhtä paljon perhostoukkien valokuvia.

Internetissäkin on monia sivuja aiheesta. Hyvä suomalainen vaikkakin englanninkielinen sivusto on
- Larvae of North-European Lepidoptera (Pohjois-Euroopan perhosen toukat): http://www.kolumbus.fi/silvon...cies.htm
Suomen perhostutkijain seuran sivuilla on melko hyvin kuvia myös perhosten toukista, ja heiltä voisi varmaankin saada myös tunnistusapua tarvittaessa:
http://www.perhostutkijainseura.fi/
Muita verkkosivuja, joilla on jonkun verran kuvia perhoslajien toukista:
http://www.dlc.fi/~peterpa/le...onen.htm
http://www.funet.fi/pub/sci/b...doptera/

Star rating – 81 % (48 kpl)

Oliko tiedosta hyötyä?   

Kommentit

SAxSoFoN!, 1. kesäkuu 2013 16:07

Oon ite yrittänyt löytää netistä tietoa ja kuvia perhosentoukista, mutta ei vaan löydy! monesti otan talteen löytämäni perhosentoukat mutten tiedä mitä ne syö tai mitä lajia ne on!!!!
Lisää uusi kommentti
*
= Captcha

Onko vastauksessa mielestäsi päivitettävää tai korjattavaa? Lähetä meille palautetta kommentoimalla tätä sivua! Jäitkö kaipaamaan tietoa? Kysy!