Otsikko
Milloin on Tampereella ollut Asema-Apteekki? Omaan Iktyolisalvapurkin jossa on puhelinnumero 3095, eli kuinka vanha tuo purkki voisi olla?

Kysytty

Milloin on Tampereella ollut Asema-Apteekki? Omaan Iktyolisalvapurkin jossa on puhelinnumero 3095, eli kuinka vanha tuo purkki voisi olla?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Asema-apteekki oli alkuperäiseltä nimeltään Uusi apteekki (virallisesti Tampereen III Uusi apteekki - järjestysluku viittaa siihen, että se oli perustamisjärjestyksessä Tampereen apteekeista kolmas); se tunnettiin myös ensimmäisen apteekkarinsa Emil Adolf Scheelen mukaan "Scheelen apteekkina" (vielä 1960-luvulla julkaistuissa puhelinluetteloissa Asema-apteekin nimen yhteydessä oli huomautus "ent. Scheelen apteekki"). Uusi apteekki toimi Hämeenkadulla paikalla, johon myöhemmin rakennettiin Suomen Pankki. Apteekkari Arvid Fellman muutti sen kadun toiselle puolelle Ruuskasen taloon (Hämeenkatu 14) 1940-luvun alkuvuosina sen jälkeen kun talvisodan aikaisten pommitusten tekemät vauriot oli korjattu. Nimen Asema-apteekki otti käyttöön Tampereen III apteekin apteekkarina vuosina 1951-65 toiminut Herman Ahola. Ruuskasen talossa Asema-apteekki toimi aina siihen saakka, kun se 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puolivälin paikkeilla siirtyi Itäisellekadulle Finlaysonin alueelle; samassa yhteydessä sen nimeksi vaihtui Finlaysonin apteekki.

Tampereen keskustan puhelinnumerot muuttuivat viisiosaisiksi maaliskuussa 1957, joten apteekin nimen ja puhelinnumeron perusteella salvapurkkinne voi ajoittaa vuosiin 1951-57.

Lähteet:
Tampereen apteekkariyhdistys 75 vuotta : 1928-2003. Tampereen museoapteekkiyhdistys, 2003
100 vuotta puhelinpalvelua Tampereen tienoilla. Tampereen puhelinosuuskunta, 1982

10 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.