Asiakkaille ja ammattilaisille

seuraa
meitä
RSS
Facebook
Twitter
Google+
Vimeo
You Tube
Flickr

Etusivu > Kysy > HakuKysy kirjastonhoitajalta -kysymys

Kysymys

Takaisin
Milloin vietetään Samppa -nimisen henkilön nimipäivää suomalaisen kalenterin mukaan? Kiitos

Vastattu 4.2.2008 13:53:44

Samppa-nimeä ei sellaisenaan löydy suomenkielisestä nimipäiväkalenterista. Nimi on todennäköisesti johdannainen nimestä Sampo, ja siinä tapauksessa nimipäivää vietetään 3.4. Nimi voi myös juontua nimestä Sampsa, jonka nimipäivää vietetään 7.12.
Molemmat nimet ovat tuttuja Kalevalasta, ja ne ovat todennäköisesti samaa alkuperää, ehkä muunnoksia joko nimestä Aleksanteri tai nimestä Sampson.
Vuonna 1929 nimet Sampo ja Sampsa liitettiin nimipäiväkalenteriin, kuitenkin eri päiville. Samppa-nimisen pojan nimipäivä voi siis olla kumpi vain edellämainituista päivistä.

Lisää nimitietoutta löytyy esim. tästä kirjasta:
Lempiäinen, Pentti: Suuri etunimikirja.

Star rating – 96 % (26 kpl)

Oliko tiedosta hyötyä?   

Kommentit

Asunnan Samppa, 6. helmikuu 2011 23:22

Kiriastonhoitaja höpäjää ny kyllä omiansa. Sampan päivä on ainaki Etelä-Pohojanmaalla, johona Samppoja on isoo liuta, elokuun kahareskymmenes, rukihinkylyvön alakamispäivä. Alamanakas lukoo silloon Samuli ja Samuel, joista Sameli ja Samppa on toisintoja. Lempiäänenkää ei oo ottanu mun nimiäni, jokon Samppa oikeen kirkonkirioos, omihin lujetteloohinsa ollenkaa, vaikka se mun kyllä tuntoo. Terveesin
Lisää uusi kommentti
*
= Captcha

Onko vastauksessa mielestäsi päivitettävää tai korjattavaa? Lähetä meille palautetta kommentoimalla tätä sivua! Jäitkö kaipaamaan tietoa? Kysy!