Asiakkaille ja ammattilaisille

seuraa
meitä
RSS
Facebook
Twitter
Google+
Vimeo
You Tube
Flickr

Etusivu > Kysy > Tietoa palvelusta

Tietoa palvelusta

Kysy kirjastonhoitajalta on kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Mukana vastaamassa on 51 kunnankirjastoa sekä 21 muuta kirjastoa ja tietopalvelua.

Vastaus lähetetään sähköpostiisi mahdollisimman pian. Tarkistathan, että sähköpostiosoitteesi on kirjoitettu oikein. Vastausta ei voida toimittaa toimimattomaan tai virheelliseen osoitteeseen. Kirjoita nimesi vain Nimi-kenttään.

Lähettäessäsi kysymystä, sinulta kysytään asuinkuntaa. Tämä johtuu siitä, että kysymykseen pyritään vastaamaan lähimmässä kirjastossa. Kysymyksen voi myös kirjastovalikosta valitsemalla osoittaa siihen kirjastoon, josta vastausta toivoo.

Tietopalvelu on maksutonta. Palvelu on tarkoitettu ei-kaupalliseen käyttöön. 

Kysymys kannattaa muotoilla täsmällisesti ja aihe ilmaista selkeästi. Omaa nimeään ei kannata kirjoittaa kysymyksen perään, ainoastaan kenttään, jossa kysytään yhteystietoja. Kysymykset vastauksineen tallennetaan pääsääntöisesti julkiseen arkistoon. Kysymyslomakkeeseen on merkitty tähdellä kohdat, jotka on vähintään täytettävä. Lisätietoja -kohdassa voi mainita, mistä on jo hakenut tietoa ja mihin tietoa tarvitaan.

Vastaus kysymykseen lähetetään kolmen arkipäivän kuluessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos sähköpostiosoite ei toimi, on virheellinen tai jos sähköpostilaatikko on täynnä, ei vastausta voida lähettää. Sähköpostiliikenteeseen liittyvät tai palvelun toimittamisen estävät tekniset häiriöt saattavat viivyttää vastausta. Jos et saa vastausta luvatussa ajassa, ota yhteyttä Kirjastot.fi-toimitukseen, toimitus@kirjastot.fi.

Annettu vastaus on tietopalvelun ammattilaisen tekemä yhteenveto hänen löytämistään tiedonlähteistä. Asiakas käyttää saamaansa vastausta omalla vastuullaan.

Kysymykset ja vastaukset tallennetaan pääsääntöisesti avoimeen arkistoon. Voit katsoa arkiston haulla tai hakusanalistauksen avulla, onko kysymykseesi vastattu jo aiemmin. Arkistoon tallennetut vanhimmat vastaukset eivät välttämättä ole ajan tasalla. Siksi on hyvä kiinnittää huomiota myös arkistokortissa näkyvään vastaamispäivämäärään. Otamme vastaan palautetta vastauksista ja päivitämme niitä. Hyvä väline aineiston paikantamiseen on kirjastosi kokoelmatietokanta, ks. Kirjastohakemisto, tai kirjastojen Frank monihaku.

Kysymykset käsitellään luottamuksellisesti. Kysyjän yhteystietoja käytetään vain vastaamiseen. Henkilötietolain mukainen rekisteriseloste.

Kirjastot.fi-toimitus vastaa palvelun kehittämisestä ja ylläpidosta, palvelussa mukana olevat kirjastot kysymyksiin vastaamisesta ja vastausten sisällöstä. Palvelua koskeva palaute pyydetään lähettämään Kirjastot.fi-toimitukselle palautelomakkeella.

Kysy kirjastonhoitajalta –palvelun tekniikan on toteuttanut Sininen Meteoriitti Oy.


Muita suomalaisia kysy-palveluita