Mikä kirja? Historiallinen suomalainen nuorten romaanisarja Kyseessä kirjasarja, joka on muistaakseni kahden kirjailijan (nainen ja mies, ehkä puolisoita tai…

Kysytty
22.2.2017

Mikä kirja? Historiallinen suomalainen nuorten romaanisarja

Kyseessä kirjasarja, joka on muistaakseni kahden kirjailijan (nainen ja mies, ehkä puolisoita tai sisaruksia?) kirjoittama ja jossa eri kirjoissa oli eri teini-ikäisiä päähenkilöinä. Sijoittui mielestäni ihan Suomeen. Lainailin näitä kirjastosta 90-luvun lopulla tai 2000-luvun alussa. Ainakin suurin osa henkilöistä tuntui elävän aika köyhissä oloissa, olen muistavinani jotain säkkikankaasta/tms. tehtyjä vaatteita. Kertoi erityisesti nuorten kasvamisesta ja ihmissuhteista.

Vastaus

Vastattu
24.2.2017
Päivitetty
24.2.2017

Kyseessä saattaisi olla Taru ja Tarmo Väyrysen Vuorileijonan varjo -sarja, vaikkakin se sijoittuu fantasiamaailmaan. Sarjan osat julkaistiin alun perin vuosina 1996-2000 ja uudelleen yhteisniteinä vuosina 2014-2016.

Kuvaukset sarjan osista sekä tietoa kirjailijoista löytyy esim. Risingshadow-sivustolta: https://www.risingshadow.fi/library/author/247-taru-ja-tarmo-vayrynen.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.