Miten sähkökirja lainataan?

Kysytty
2.10.2011

miten sähkökirja lainataan?

Vastaus

Vastattu
3.10.2011
Päivitetty
3.9.2014

Sähkökirjan lainaamiseen Vaski-kirjastoista tarvitaan kirjastokortti sekä nelinumeroinen PIN-koodi. Lukemista varten tietokoneeseen täytyy asentaa Adobe Digital Editions (ADE) -lukuohjelma, jonka voi ladata ilmaiseksi osoitteesta http://www.adobe.com/products/digitaleditions/. Jos haluat siirtää kirjan lukulaitteelle, tarvitset Adobe ID-tunnuksen, jonka saa samalta internet-sivulta kuin ADE-ohjelman. Jos haluat lukea kirjoja älypuhelimella, saatat tarvita ADE-ohjelman lisäksi merkkikohtaisesti muitakin ohjelmia.

Kun haluat lainata kirjan, mene Vaski-verkkopalveluun http://borzoi.kirja.turku.fi/Intro?formid=find2&sesid=1208850732&ulang=….
Sähkökirjat löydät Vaskin hakusivun aineistolajiriviltä kohdasta "valitse". Valitse "sähköinen kirja" ja paina ruutua "hae". Saat esille sähkökirjavalikoiman. Valitse kirja ja paina saatavuus-sarakkeessa kohtaa "sähköinen kirja (ellibs)". Tässä kohdassa kysytään asiakastunnuksesi sekä salasana (=PIN-koodi). Kirjauduttuasi tunnuksilla sisään pääset Ellibsin Vaski-kirjastojen sähkökirjakokoelman sivuille valitsemasi kirjan kohdalle. Jos kirja on saatavilla, valitse haluamasi laina-aika (1 tai 7 päivää). Kun painat kohdasta "lainaa", ruudulle pongahtaa ikkuna jossa kysytään "Haluatko tallentaa tai avata tämän tiedoston?". Valitse "Avaa". Tämän jälkeen ADE-ohjelma avautuu ja kirja on valmis luettavaksi. Kun laina-aika erääntyy, kirja palautuu itsestään.

7 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.