Mulla on kirjastokortti. Miten lataaminen tapahtuu?

Kysytty
5.7.2016

Mulla on kirjastokortti. Miten lataaminen tapahtuu?

Vastaus

Vastattu
5.7.2016
Päivitetty
5.7.2016

Haluat ilmeisesti ladata kirjaston e-kirjoja? Kirjastoilla on erilaisia e-kirjapalveluita, jotka saattavat toimia hiukan eri tavalla, mutta yleensä palveluun pitää ensin kirjautua henkilökohtaisilla tunnuksilla. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa ne ovat kirjastokortin numero ja nelinumeroinen pin-koodi.

Se, miten palveluissa voi ladata kirjoja, vaihtelee hiukan eri palvelujen välillä. Esimerkiksi paljon suomenkielistä kirjallisuutta tarjoavan Ellibsin ohjeet löytyvät osoitteesta https://www.ellibslibrary.com/fi/instructions. Itse kirjaa ei tarvitse välttämättä ladata koneelle vaan sitä voi lukea lataamalla yhden sivun kerrallaan. Se on teknisesti ehkä helpompaa kuin koko kirjan lataaminen, joka vaatii erillisen ohjelman asentamista ja tunnuksen luomista.

Kirjastot.fi-palvelussa osoitteessa http://ekirjasto.kirjastot.fi/ on koottuna linkkejä kirjastojen e-kirja-aineistoon. Valikoimat vaihtelevat kirjastoittain, ja kirjasta on yleensä rajallinen määrä lisenssejä eli määrä, kuinka hänellä asiakkaalla kirja voi olla kerralla lainassa. Tällä hetkellä 4.-24.7.2016 on myös meneillään Koko kansa lukee -kampanja, jossa on tarjolla kaksi suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen kirja luettavaksi rajoittamattomalle määrälle lukijoita kerralla. Niitä voivat lukea kaikki kampanjassa mukana olevien kirjastojen asiakkaat.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.