Asiakkaille ja ammattilaisille

seuraa
meitä
RSS
Facebook
Twitter
Google+
Vimeo
You Tube
Flickr

Etusivu > Kysy > HakuKysy kirjastonhoitajalta -kysymys

Kysymys

Takaisin
Kuoroesityksenä kappale Iltalaulu: " Tääll' yksinäni laulelen, kun ilta tullut on. Nyt päivän työ on loppunut ja pääsen lepohon, nyt päivän työ on loppunut ja pääsen lepohon." Mitkä ovat oikeat sanat, koska tästä on myös versio " päivän työ on päättynyt"? Tarkoitus ei ole muuttaa alkuperäisiä sanoja.

Vastattu 15.2.2017 16:53:46 (Viimeksi muokattu 15.2.2017 16:53:46)

Kysyjän etsimä laulu on perinteinen suomalainen kansanlaulu, josta on tehty lukuisia sovituksia (mm. Armas Maasalo, Oskar Merikanto, Selim Palmgren, Erkki Melartin, Ilkka Kuusisto ja Martti Turunen). Perinteisten tekstien kohdalla on tavallista, että yksittäiset sanat ja ilmaisut vaihtelevat vähän sen mukaan, mistä tekstin variantti on merkitty muistiin, joten tässäkin tapauksessa lienee mahdotonta sanoa, mikä on se "alkuperäinen" teksti. Esimerkiksi Melartinilla tuossa kohdassa on sanat "nyt päivän työt jo loppunee ja pääsen lepohon".

Kysymyksestä ei voi päätellä, etsitäänkö todisteeksi äänitettä vai nuottia. Molempia on tästä laulusta tarjolla varsin paljon, joten ei oikein voi muuta kuin suositella käyntiä kirjastossa, jossa on musiikkiosasto. Mieskuorosovitus löytyy kokoelmasta "Laulu-Miesten lauluja 2", Ilkka Kuusiston sekakuorosovitus puolestaan kokoelmista "Laulun lahjoja" ja Sulasolin "Sekakuorolauluja".

Heikki Poroila

Star rating – 100 % (1 kpl)

Oliko tiedosta hyötyä?   

Asiasanat

Kommentit

(Ei kommentteja)
Lisää uusi kommentti
*
= Captcha

Onko vastauksessa mielestäsi päivitettävää tai korjattavaa? Lähetä meille palautetta kommentoimalla tätä sivua! Jäitkö kaipaamaan tietoa? Kysy!